Hoppa till sidans innehåll

Funktionär Älmhult Street legal race och Bilutställning

13 AUG 2017 20:03
Förra året var det ju som bekant premiär för Älmhult street legal race och bilutställning. Det blev en mycket lyckad tillställning med positiv respons från besökare, deltagare och alla samarbetspartners.
  • Uppdaterad: 13 AUG 2017 20:17

 Därför är det dags för uppföljningen som endast innehåller några mindre justeringar i konceptet. Vi kör samma helg som förra året så datumet är söndagen den 10 september.

Antalet entréer och öppna grindar där deltagare och besökare passerar minskas något. För att höja spänningen i köraktiviteterna så införs eliminering bland de snabbaste förarna i varje tävlingsklass. Man måste alltså vara snabb på granen för att stå som vinnare i Älmhult street legal race.

Tävlingsmomentet genomförs enligt Svenska Bilsportsförbundets ”Street Legal” regler. För att även de som inte uppfyller kraven för street legal reglementet men i övrigt har godkänd säkerhet skall kunna köra inför vi ”Test and Tune” utom tävlan.

Själva tävlingssträckan är på Danska vägen i Älmhult. Retursträckan är förlagd till allmän väg via Handelsvägen samt Källargatan varför samtliga fordon inklusive test and tune måste vara i trafik med allt vad det innebär.

Bakom Mekonomen blir det ett utrymme för besiktning samt parkering av tävlandes servicefordon. Lite längre söderut längs Torngatan vid industrihotellet placeras bilutställningen där besökarna bland annat kan rösta fram peoples choice.

På området kommer det att finnas matförsäljning.

Preliminär tidplan.
09:00- 13.00 Anmälan samt besiktning öppen
10:00 Förarmöte
10:30 Banan öppnas och Race med tidkortskörningar startar
14.00 Eliminering
15.30 Prisutdelning Bilutställning
16:30 Race med tidkortskörningar avslutas och banan stängs
16:45 Prisutdelning
17:00 Älmhult Street Legal Race stänger

För att arrangera denna typ av evenemang behövs det ett 70 tal funktionärer på alla möjliga poster. Vill du vara med och hjälpa till som funktionär eller känner någon som är intresserad anmäl dig i så fall till Kenneth Lindqvist This is a mailto link

Skribent: Krister Karlsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Feringe HR ASS
Torbjörn Persson, Göteryd Graninge 1
34397 Älmhult

Kontakt:
Tel: 0708927050, 0733606667
E-post: This is a mailto link

Se all info